Retezat_Maraton_proba_Dinozaur

_________________________________________

Proba de maraton

_____________________________________________________________________________________________

Pentru 1 August 2015, proba de ‘Maraton’ se va numii ‘Dinozaur’ si va fi pe ruta:

Rausor->marcaj triunghi rosu culmea Prelucele->Vf.Retezat->L.Bucura->Vf.Peleaga->Vf.Papusa->Vf. Custura->Poiana Pelegii->Lacul Bucura->C.Pietrele->valea Stanisoarei->culmea Ciurila->Rausor                –    e traseul ‘pe exterior’ pornind din stanga cu portocaliu, apoi galben, albastru si iar galben mai jos:

Startul acestei probe se va da la ora 8:00 de la baza partiei de ski din Rausor.

Traseul probei de maraton din 1 august 2015 se va numii Dinozauru’.

De la lacul Bucura, pe langa refugiul Salvamont, prin Caldarea Berbecilor, participantii vor urca spre varful Peleaga (2509m). De pe Peleaga. Spre deosebire de traseul din 2014,  de pe vf. Peleaga spre Saua Pelegii, apoi, drept, spre Vf. Papusa nu in drepta spre taul Pelegii. De pe Vf. Papusa (2508m) pe Culmea Papusa-Custura spre Vf. Custura (2457m) pentru ca apoi sa continuam spre Poiana Pelegii. Din Poiana Pelegii participantii vor urma traseul clasic spre lacul Bucura. Ajunsi din nou la lacul Bucura, traseul devine comun cu proba de semimaraton Zimbru’. Pe cruce albastra se merge pe traseul comun Zimbrilor pe valea Pietrele spre Rausor.


Bucura Pass. Retezat Mountains. Romania in Romania
Parti delicate ale traseului sunt in zona varfului Peleaga (lespezi si grohotis), apoi coborarea inspre tau Peleaga. Raman valabile zonele delicate din traseul Zimbru’ pe portiunile comune.

Acest traseul va fi mai lung decat cel din 2014 cu ~2Km, dar vrem sa fie mai atractiv si ramane la fel de tehnic.

Estimam 10-12 ore pentru parcurgerea acestui traseu, iar primul sosit va fi dupa ~5.40.

Pentru participanti, atat la lacul Bucura cat si la Cabana Pietrele va exista posibilitatea de a aborda cursa similar (sau aproape) celei pentru ‘Zimbrii’.

Timpii limita:        –  Lacul Bucura – ora 12:30 (participantul care nu ajunge la lacul Bucura innaite de ora 12:30, va continua cursa de la lacul Bucura pe traseul de semimaraton, adica pornind spre valea Pietrele si nu spre varful Peleaga.)

Orice participant la cursa Dinozaur poate opta pentru varianta mai scurta: Zimbru, dupa lacul Bucura.

Timpii limita sunt impusi pentru siguranta participantilor.

Concurentii care vor termina aceasta cursa vor fii ‘Dinozauri’! Prin aceasta denumire de concurs intentionam sa promovam un loc frumos si un proiect interesant “The fabulous Hateg Country Dwarf Dinosaurs“.

Va asteptam!

Informatii suplimentare pe Facebook si G+ ca RetezatMaraton sau Retezat Maraton precum si pe grupul fb:
Retezat Maraton – trail running, skyrace, hiking in Parcul National Retezat

Comments are closed.