L.I.B.R.A.Natura

_____________________________________________________________________________________________

 Organizatorul competitiei sportive „Retezat Maraton” este  Asociatia L.I.B.R.A.Natura, cu sediul in Timisoara.

Scopul asocieatiei noastre este acela de a promova sportul si turismul ca echilibru in viata pentru fiecare. WOW, aproape se deduce asta si din denumire.

Iubim muntele la fel de mult ca toti cei care iubesc  muntele.

Respectam natura la fel de mult ca toti cei care o respecta si se respecta pe ei ca parte din natura.

Respectam toate celalalte asociatii care si-au propus sa educe, sa promoveze, sa ocroteasca, sa achizitioneze, sa restaureze sau sa  … orice si-ar fi propus ele pentru diversitatea din jurul nostru, pentru diversitatea din tara.

Va spunem, chiar daca stiti,  ca 4700 de asociatii cu pana in 10 de membrii reprezinta in societate, totusi, o forta mult mai mica decat o singura asociatie cu 4700 de membrii.

Ca asociatie (ONG) nu facem nimic deosebit, dar facem ceva. Asa fac asociatiile: ‘ceva’, fara a fi mereu ceva deosebit.

Cel mai des, dincolo de actiunile ‘asociatiilor’, ramane  o poveste. Si asta e ‘ceva’!

Asociatiile pot sa gaseasca, mereu, ceva de facut pentru ca ‘asociatiile’, mereu, suntem noi: oamenii.

Nu toti oamenii trebuie sa faca ceva, sau poate ca noi, toti oamenii, trebuie sa facem cate ceva!?

Alaturi de celalalte asociatii sau fundatii, noi, va rugam sa va folositi dreptul dumneavoastra de a scrie/completa o cerere (formularul 230) catre ANAF prin care se cere: ca 2% din impozitul care v-a fost, deja, retinut in anul anterior, (2012) sa fie directionat catre oricare din cele 4700 (sau cate or mai fii acum) de asociatii. Nu ne adresam cuiva anume pentru ca oricine plateste impozit in Romania poate sa faca o astfel de cerere. Formularul 230 exista aici: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare#230 . Completati punctul I. si II.2. apoi semnati ca si contribuabil.

In fiecare an trebuie sa facem asta. Cererea 230 nu se actualizeaza de la sine. Ce ai cerut in anul anterior s-a terminat. Nu mai e valabil.

Sa puneti cererea la posta pe adresa ANAF-ului la care sunteti ‘arondati’ pana in 15 mai (ca sa ajunga). Sau sa o dati asociatiei pentru care a-ti optat sa o depuna ei la ANAF-ul corespunzator. Altfel, chiar daca discutabil, demersul devine inutil.

Apoi continuati sa faceti orice, orice e  corect, normal sau cum obisnuiti. Daca lucrati la ANAF, poate reusiti sa faceti ce trebuie … putin mai repede. In decembrie … da, pot sa va confirm ca sunt colegi in tara care reusesc sa-si termine treaba asta pana in decembrie. Pentru efortul vostru, noi va multumim!

Daca nu exista cererea completata nu exista nici cei 2%! Pentru nimeni. (dintre noi si voi ca, sigur, ‘statul’ are destule ‘proiecte’ pentru care e nevoie de bani!)

2%‘-ul e maxim 300RON! Nu poate fi mai mult, pe aceasta cale, oricat de mult impozit platiti anual.

Va multumim pentru atentia cu care a-ti citit aceste randuri si, da, va multumim anticipat!

Ajutandu-ne nu garantam ca ajungeti in ‘Rai’, dar cu siguranta ajungeti in Retezat.

Pentru foarte multi oameni, Retezatul reprezinta chiar Rai-ul!

ASOCIATIA L.I.B.R.A.NATURA

CIF: 28926886

Cod IBAN: RO42RNCB0255122948920001

libranatura