2018 Zmeu SkyCross fisa tehnica

Salut,

STARTUL probei de SkyCROSS – Zmeu’ – avea loc la ora 8:00 la baza partiei din Rausor. 

Va rog sa cititi regulamentul pe: http://retezatmaraton.ro/wprm/regulament/
Pentru ca alergati la peste 2000m e necesar sa aveti foita de vant si sa aveti grija de voi si starea voastra fizica. Daca aveti ameteli trebuie sa va opriti pentru 2-3 minute pana la restabilirea starii de normalitate. Va rugam sa va hidratati corespunzator si sa aveti rezerve cu voi.
Traseul la care te-ai inscris il poti vedea ca animatie in urmatorul link cu rezerva ca urmareste potecile turistice marcate pe  Google Maps. In proportie de 95% e traseul pe care urmeaza sa-l strabati:

Route map for RetezatMaraton_skyrunning_cross_Zmeu’-2018 by Retezat Maraton on plotaroute.com

Pentru altimetrie si alte informatii foloseste butoanele din dreapta, sus. Pe harta se poate face zoom folosind mouse-ul si poate fi trecuta pe mod Map/Satelite/Paths pentru alte detalii.
Traseul pe care il vei parcurge are peste 12Km (14km pe masuratorile de ceas GPS) si ‘diferenta poztiva’ de ~1200m.
Strabate un drum forestier pentru 2,5km, padure, zona de snepeni, zona de lespezi pe care e nevoie de atentie. Strabate gol alpin si valcele, zone inguste sau de tip ‘sa’ si necesita concentrare pe tot parcursul.
Punctele de alimentare vor fi din aproximativ 6 in 6 kilometri. 
PC1 pe vartul Retezat (aproximativ Km7) – apa putina, fructe, snacs-uri, batoane, geluri … Recomandam sa va luati apa la voi! Minim 500ml.
Surse de apa pe traseul:
1) Km 2,5 – Stana Valereasca – traseul trece peste cursul de apa e potabil daca nu simtiti miros de oaie in zona!
2) ~ Km 6 – Izvor in partea stanga a traseului potabil dar debit redus => poate produce coada la alimentare.
3) de la Km 9 Valea Steviei – trecere peste curs de apa
Innainte de competitie cu 3 zile marcam traseul, dubland astfel marcajul turistic deja existent cu unul specific: benzi de culoare alb-albastra inscrise ITIP/RETEZAT Maraton/PRONutrition sau Decathlon si steaguri. Din experienta anilor precedenti o parte din marcaj s-ar putea sa lipseasca – e o atractie pentru anumiti turisti de accea va rugam sa va documentati corespunzator innaintea cursei cu urmatoarele:
Marcaje turistice pe traseu:
1) Rausor (1200m) -> vf.Retezat (2485m), aproximativ 7km, marcaj turistic – ‘triunghi rosu’
2) Vf.Retezat (2485m) – Saua Lolaia (2215m) marcaj ‘banda galbena’ (de creasta).
3) Saua Lolaia (2215m), sunteti la, aproximativ, kilometrul 8 al cursei si schimbam directia de mers de pe Sa, in Valea Steviei – stanga tehnic (adica stanga fata de directia voastra de deplasare. Marcajul turistic se schimba din ‘banda galbena’ in ‘banda rosie’! Se merge spre Refugiul Condor (in josul vaii) nu spre lacul Stevia.
Pastrati banda rosie pana in Rausor!
Din experienta anilor trecuti va atragem atentia ca  de pe Varful Retezat pana pe Valea Steviei trebuie sa mergeti cu grija si sa anuntati eventualele dislocari de grohotis pentru a nu surprinde turisii sau participantii din vale. Dupa intersectia cu Lacul Stevia (marcata turistis si dublata in marcaj de noi) traseul este alergabil.
Zmeu_skyrunning_Geraico_2016
profile_stat_harta_RM_skyrunning_Geraico

14K - Cros - SkyCross - Zmeu (G~1200+)

Contributia la eveniment: – pentru 14k/cross – 50 Ron + 10 Ron taxa de vizitare Parcul National Retezat.