2017_Zimbru_Fisa_tehnica

Salut,

STARTUL probei de SEMIMARATON – Zimbru’ va avea loc la ora 9:00 la baza partiei din Rausor. 
 
 
Va rog sa cititi regulamentul pe: http://retezatmaraton.ro/wprm/regulament/ 
Pentru ca alergati la peste 2000m e necesar sa aveti foita de vant si sa aveti grija de voi si starea voastra fizica. Daca aveti ameteli trebuie sa va opriti pentru 2-3 minute pana la restabilirea starii de normalitate. Va rugam sa va hidratati corespunzator si sa aveti rezerve cu voi.
Traseul la care te-ai inscris il poti vedea ca animatie in urmatorul link cu rezerva ca urmareste potecile turistice marcate pe  Google Maps. In proportie de 95% e traseul pe care urmeaza sa-l strabati:

Harta traseului

https://www.plotaroute.com/route/255432

Route map for 2016_RetezatMaraton_halfmarathon_Zimbu’ by Retezat Maraton on plotaroute.com

Pentru altimetrie si alte informatii foloseste butoanele din dreapta, sus. Pe harta se poate face zoom folosind mouse-ul si poate fi trecuta pe mod Map/Satelite/Paths pentru alte detalii.
Traseul pe care il vei parcurge are peste 23Km (24km pe masuratorile de ceas GPS) si ‘diferenta poztiva’ de ~1900m.
Strabate un drum forestier pentru 2,5km, padure, zona de snepeni, zona de lespezi pe care e nevoie de atentie. Strabate gol alpin si valcele, zone inguste sau de tip ‘sa’ si necesita concentrare pe tot parcursul.
Punctele de alimentare vor fi din aproximativ 6 in 6 kilometri. 
PC1 pe vartul Retezat (aproximativ Km7) – apa putina, fructe, snacs-uri, batoane, geluri … Recomandam sa va luati apa la voi! Minim 500ml.
PC2 la Lacul Bucura (aproximativ Km12) – apa, fructe, snacs-uri, batoane, geluri, izotonice si energizante, supa, altele …
PC3 la Cabana Pietrele (aproximativ Km18) – apa, fructe, snacs-uri, batoane, geluri, izotonice si energizante, supa, altele …
Surse de apa pe traseul:
1) Km 2,5 – Stana Valereasca – traseul trece peste cursul de apa e potabil daca nu simtiti miros de oaie in zona!
2) ~ Km 6 – Izvor in partea stanga a traseului potabil dar debit redus => poate produce coada la alimentare.
3) Lacul Bucura Refugiul Salvamont – izvor si apa in punctul de alimentare.
4) Km 12 – Lacul Pietrele – curs de apa (traseul urmeaza cursul de apa spre Cabana Pietrele)
5) Km 17 – Cabana Pietrele – izvor
6) Km 18 Valea Stanisoarei – curs de apa
7) Km 19 – Izvorul lui Ionescu – izvor in stanga traseului
Innainte de competitie cu 3 zile marcam traseul, dubland astfel marcajul turistic deja existent cu unul specific: benzi de culoare alb-albastra inscrise ITIP/RETEZAT Maraton/PRONutrition sau Decathlon si steaguri. Din experienta anilor precedenti o parte din marcaj s-ar putea sa lipseasca – e o atractie pentru anumiti turisti de accea va rugam sa va documentati corespunzator innaintea cursei cu urmatoarele:
Marcaje turistice pe traseu:
1) Rausor (1200m) -> vf.Retezat (2485m), aproximativ 7km, marcaj turistic – ‘triunghi rosu’
2) Vf.Retezat (2485m) – Poarta Bucurei (2280m), marcaj turistic ‘banda rosie’ si marcaj ‘banda galbena’ (de creasta). Poarta Bucurei – lacul Bucura, marcajul turistic de pe traseu este ‘banda galbena’ si apoi apare ‘punct rosu’!
3)Lacul Bucura (2040m), sunteti la, aproximativ, kilometrul 12 al cursei. – pe langa lac, stanga-tehnic  mergeti spre Cabana Pietrele (1480m) si urmati traseul turistic marcat cu ‘banda albastra’.
4) Cabana Pietrele(1480m) – Rausor (1200m). La cabana Pietrele sunteti la, aproximativ kilometrul 30 al cursei. Urmati traseul turistic marcat ‘cruce albastra’ si ‘triunghi albastru’, pe valea Stanisoarei pana la intersectia spre Saua Ciurila (1780m). Atentie la aceasta intersectie trebuie sa mergeti in dreapta! Daca ati trecut de ea, marcajul turistic ramane doar ‘triunghi albastru’  fara ca cel ‘cruce albastra’ sa mai apara. Daca e asa nu e bine! trebuie sa va intoarceti si sa mergeti dupa cel ‘cruce albastra’ spre Rausor!
Din experienta anilor trecuti va atragem atentia ca  pe Valea Stanisoarei, intersectia spre Rausor marcata ‘cruce albastra’ sunt locuri in care participantii editiilor precedente au avut in proportie de intre 1 si 5% probleme de orientare.
Aceste informatii pot fi citite si pe urmatorul link:

http://retezatmaraton.ro/wprm/2016_zimbru_fisa_tehnica/

Comments are closed.